Θεραπεία Μικρονυγμών – Microneedling – Dermapen

Πρόκειται για θεραπεία ανάπλασης κατά την οποία:

  • πραγματοποιούνται πολλαπλοί μικρονυγμοί στο δέρμα
  • χορηγούνται διαλύματα μεσοθεραπείας ή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Ο ελεγχόμενος τραυματισμός με τους μικρονυγμούς, πυροδοτεί τους φυσιολογικούς μηχανισμούς επούλωσης και παραγωγής κολλαγόνου – ελαστικών ινών. Ταυτόχρονα, τα διαλύματα μεσοθεραπείας διεισδύουν διαμέσου των μικρο-οπών σε βαθύτερα επίπεδα και τροφοδοτούν τα κύτταρα της βασικής στιβάδας και του χορίου του δέρματος με τα απαραίτητα συστατικά. Οι μικρο-οπές μπορούν να συγκρατήσουν έως και 80% περισσότερο υλικό (υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικές ουσίες-βιταμίνες, αμινοξέα). Η ενισχυμένη αυτή απορρόφηση δραστικών συστατικών διεγείρει καλύτερα τη διαδικασία αναδόμησης και ανάπλασης του δέρματος.

Για τη διενέργεια των μικρονυγμών χρησιμοποιείται roller ή συσκευή πολλαπλών ακίδων (Dermapen). Το Dermapen xρησιμοποιεί πολλαπλές ακίδες που διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα και φτάνουν έως το χόριο στο προεπιλεγμένο βάθος, με μια λειτουργία αυτόματης δόνησης. Το ρυθμιζόμενο βάθος διείσδυσης παρέχει τη δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας. Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές, όπως γύρω από τα μάτια, τα χείλη και η μύτη.

Με την τεχνική microneedling προωθείται η φυσική λειτουργία επούλωσης του οργανισμού, ενισχύοντας τη δημιουργία ενός φυσικού πλέγματος κολλαγόνου, χωρίς παρενέργειες και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιές είναι οι ενδείξεις της μεθόδου;

Το microneedling εφαρμόζεται:

  • για σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και των άκρων χειρών
  • στις λεπτές ρυτίδες προσώπου και λαιμού
  • σε φωτογηρασμένο και χαλαρωμένο δέρμα
  • στις υπερμελαγχρώσεις
  • σε τριχόπτωση
  • στις ραγάδες
  • στις ουλές ακμής

Είναι η θεραπεία επώδυνη;

Με την κατάλληλη προετοιμασία του δέρματος η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη στο μεγαλύτερο ποσοστό της.

Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά από μία εβδομάδα, από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Το δέρμα σας θα βελτιώνεται για αρκετές εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

Το δέρμα μετά τη θεραπεία παρουσιάζει ερυθρότητα που υποχωρεί σε 1-2 ημέρες. Θα πρέπει να αποφύγουμε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Η φροντίδα του δέρματος περιλαμβάνει ήπιο καθαρισμό και καλή ενυδάτωση.

Τι γίνεται με τις μικρο-οπές που έχουν δημιουργηθεί;

Οι μικρο-οπές κλείνουν τις επόμενες ώρες μετά τη θεραπεία. Εντός 24ωρου η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

Είναι ασφαλής η θεραπεία microneedling;

Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος που αξιοποιεί τις φυσιολογικές λειτουργίες επανόρθωσης του οργανισμού.

Πως θα δείχνει το δέρμα μου μετά τη θεραπεία;

Μετά τη θεραπεία το δέρμα μας δείχνει ανανεωμένο, ξεκούραστο και πιο λαμπερό.

Με ποια άλλη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί;

Το microneedling συνδυάζεται πολύ καλά με ετερόλογη μεσοθεραπεία, με αυτόλογη θεραπεία πλάσματος PRP, με μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι και με νήματα ανάπλασης PDO. Με το συνδυασμό θεραπειών επιτυγχάνουμε καλύτερα αποτελέσματα ανανέωσης του δέρματός μας.