Τοπικό Λίπος Κυτταρίτιδα Θεραπεία – Λιποδιάλυση

Το λίπος που συγκεντρώνεται στα ψωµάκια, την κοιλιά, τα µπράτσα ή το προγούλι, έχει την τάση να αντιστέκεται χαρακτηριστικά, παρά τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλουμε σωστής διατροφής, γυμναστικής και υγιεινού τρόπου διαβίωσης.

Λύση στο πρόβλημα αυτό φαίνεται να αποτελεί η ενέσιμη λιποδιάλυση με διαλύματα που αποτελούνται από φωσφατιδυλοχολίνη και δεσοξυχολικό άλας ή καθαρό δεσοξυχολικό οξύ (Kybella – Belkyra).

Το δεσοξυχολικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό και παράγεται στο λεπτό έντερο κατά τη διαδικασία της πέψης. Το ενέσιμο δεσοξυχολικό οξύ έχει πάρει έγκριση FDA το 2015, για αντιμετώπιση του τοπικού λίπους στο προγούλι-διπλοσάγονο αλλά μπορεί να έχει εφαρμογή και στο υπόλοιπο σώμα.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι μπορεί να προσφέρει η λιποδιάλυση;

Με τη λιποδιάλυση μπορούμε να έχουμε:

  • μείωση του τοπικού λίπους
  • βελτίωση της κυτταρίτιδας
  • σύσφιξη του δέρματος

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί η λιποδιάλυση;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κοιλιά, τους μηρούς, τα γόνατα, τους γλουτούς, τα μπράτσα, το προγούλι.

Πως γίνεται η θεραπεία;

Αφού εξετάσουμε προσεκτικά την ανατομία και τις ιδιαιτερότητες της υπό θεραπεία περιοχής, γίνεται η έγχυση στην προκαθορισμένη επιφάνεια του δέρματος, διαμέσου πολύ μικρής βελόνας, για να ελαχιστοποιήσουμε την ενόχληση.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Μετά τη θεραπεία παρουσιάζεται πρήξιμο στην περιοχή. Θα πρέπει να είσαστε εφησυχασμένοι καθώς η αντίδραση αυτή είναι φυσιολογική και υποχωρεί σταδιακά καθώς το τοπικό λίπος απορροφάται. Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν εκχυμώσεις και ήπιος πόνος, που υποχωρούν τις επόμενες ημέρες.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός εξαρτάται από την περιοχή και την έκταση του προβλήματος. Ένας συνηθισμένος αριθμός είναι 4 έως 8 συνεδρίες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παράλληλα με τη θεραπεία ενέσιμης λιποδιάλυσης, θα πρέπει να διατηρούμε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης.