Νήματα Ανόρθωσης APTOS

Τα νήματα APTOS (AntiPTOtic System), είναι εξειδικευμένα νήματα ανόρθωσης-ανάρτησης για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης των ανατομικών δομών του προσώπου και του λαιμού.

Φέρουν κατά μήκος τους μικρές ακίδες, ώστε να συγκρατούν τα σημεία που επιθυμούμε να ανορθώσουμε. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης, κάνοντας το δέρμα μας πιο σφριγηλό και ελαστικό.

Διαφέρουν κατά πολύ από άλλα νήματα ως προς τη σύνθεσή τους, τη λειτουργία τους, καθώς και τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Τα νήματα ανόρθωσης μας δίνουν λύση τόσο για τις μικρές χαλαρώσεις των ιστών όσο και για τις μεγαλύτερες πτώσεις, για τη διόρθωση των οποίων οι ασθενείς δεν επιθυμούν χειρουργική αντιμετώπιση.

Η εφαρμογή των νημάτων διαρκεί περίπου 1 ώρα. Μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιο οίδημα για λίγες ημέρες. Μπορεί να εμφανιστούν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες καλύπτονται με make up μέχρι να απορροφηθούν τις επόμενες 10-15 ημέρες. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, να αποφεύγουμε σκληρές τροφές και υπερβολικές εκφράσεις όπως το έντονο γέλιο, για το πρώτο διάστημα.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν από 6 μήνες έως 1½ χρόνο, ανάλογα την ανατομική περιοχή, την ποιότητα του δέρματος και τη συμμόρφωση στις οδηγίες του Ιατρού.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι τα νήματα ανάρτησης;

Πρόκειται για ειδικά απορροφήσιμα νήματα με τα οποία πραγματοποιείται μη χειρουργικό lifting. Είναι μια δημοφιλής θεραπεία που ανορθώνει και στηρίζει τους ιστούς στο πρόσωπο και το λαιμό, χωρίς τομές, με ελάχιστη αποθεραπεία και με αποτελέσματα άμεσα ορατά.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου – λαιμού μπορούν να εφαρμοστούν τα νήματα APTOS;

Τα νήματα ανόρθωσης μπορούν να εφαρμοστούν:

  • στα μάγουλα
  • στο oval του προσώπου
  • στα ζυγωματικά
  • στο διπλοσάγονο
  • στο λαιμό
  • στα φρύδια
  • περιστοματικά
  • στις γωνίες του στόματος

Από ποια ηλικία γίνεται η θεραπεία με νήματα ανόρθωσης;

Τα νήματα ανόρθωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ηλικία των 35-40, για τη διόρθωση αρχόμενης χαλάρωσης, αλλά και μετά τα 50-55, όπου έχουμε μεγαλύτερη πτώση στο πρόσωπο και το λαιμό.

Φοβάμαι μήπως αλλάξει η έκφρασή μου ή παραμορφωθώ!

Δε θα πρέπει να ανησυχούμε για κάτι τέτοιο. Ο Πλαστικός Χειρουργός έχει άριστη γνώση της ανατομίας και την κατάλληλη εκπαίδευση.

Πως είναι το δέρμα μου μετά τη θεραπεία;

Στις περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης των ιστών μπορεί να εμφανιστούν μικρές ανωμαλίες στο δέρμα, που σταδιακά υποχωρούν. Ήπιο οίδημα και μερικές εκχυμώσεις μπορεί να παρουσιαστούν και είναι παροδικές. Τα νήματα μπορεί να τα αισθανόμαστε τις πρώτες ημέρες. Επίσης, υπάρχει ένα αίσθημα τραβήγματος το οποίο και αυτό μειώνεται το επόμενο διάστημα.

Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης είναι άμεσα ορατό.

Μπορούν τα νήματα ανόρθωσης να αντικαταστήσουν το κλασικό face lift;

Τα νήματα ανόρθωσης δρουν διαφορετικά στους ιστούς σε σχέση με το κλασικό face lift. Επίσης, δεν αφαιρούν την περίσσεια δέρματος και δεν έχουν τη διάρκεια του αποτελέσματος των 10-15 ετών που έχει το face lift.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα της θεραπείας;

Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης είναι άμεσα ορατό, φυσικό και είναι εντυπωσιακό.

Με ποιες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η τοποθέτηση νημάτων ανόρθωσης;

Η θεραπεία με νήματα ανόρθωσης μπορεί να συνδυαστεί με τα νήματα ανάπλασης PDO, με fractional laser, με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, καθώς και με άλλες κοσμητικές θεραπείες όπως είναι το BOTOX και το υαλουρονικό.