Ανόρθωση Λαιμού

Ανόρθωση Λαιμού. Πρόκειται για την αισθητική επέμβαση που διορθώνει τη χαλάρωση στο λαιμό.

Με το lifting λαιμού επανορθώνουμε τους ιστούς του λαιμού, επανατοποθετούμε δηλαδή το δέρμα, τον υποδόριο ιστό και το επιπολής μυοαπονευρωτικό σύστημα – SMAS (platysma lift), στη φυσιολογική τους θέση. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται, η χαλάρωση διορθώνεται και οι ρυτίδες εξομαλύνονται.

Η ανόρθωση του λαιμού, όταν χρειάζεται, συνδυάζεται με lifting προσώπου ή/και με βλεφαροπλαστική για μια ολοκληρωμένη ανανέωση του προσώπου.

Στις περιπτώσεις συσσώρευσης λίπους στο λαιμό (διπλοσάγονο) χωρίς χαλάρωση, η αντιμετώπιση γίνεται με λιποαναρρόφηση.

Με το lifting λαιμού δεν διορθώνονται οι διαταραχές μελάγχρωσης του δέρματος, η φωτογήρανση και οι δερματικές αλλοιώσεις που προϋπάρχουν στο δέρμα του λαιμού. Η διόρθωση αυτών των προβλημάτων γίνεται με συνδυασμό δερμοαπόξεσης, ενέσιμου υαλουρονικού, Botox, fractional laser και ετερόλογης ή αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP.

Η πλειοψηφία των ασθενών που υποβάλλονται σε lifting λαιμού είναι ηλικίας 50 έως 65 ετών. Ωστόσο η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική ή γενική αναισθησία και έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες. Η τομή τοποθετείται γύρω από το λοβίο και στο πίσω μέρος του αυτιού. Μετά την επέμβαση παρουσιάζεται ήπιο οίδημα και εκχυμώσεις που απορροφώνται τις επόμενες ημέρες. Επίσης, αναμενόμενο είναι το μούδιασμα στο λαιμό, που όμως υποχωρεί στο επόμενο διάστημα. Η επάνοδος στην εργασία γίνεται μετά από περίπου 1 εβδομάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα της επέμβασης είναι ορατά από νωρίς αλλά αναδεικνύονται πλήρως το πρώτο τρίμηνο.

Η ανόρθωση λαιμού είναι μια επέμβαση που όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, έχει άριστα αποτέλεσματα.

Είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση της προχωρημένης χαλάρωσης στο λαιμό. Τα αποτελέσματα είναι μοναδικά και διαρκούν για 10 έως 15 χρόνια, ενώ στη συνέχεια, ο λαιμός εξακολουθεί να δείχνει νεότερος σε σχέση με την πραγματική ηλικία.

Δείτε επίσης: Ανόρθωση Προσώπου – Face Lift