Ανόρθωση Γλουτών

Ανόρθωση Γλουτών. Η χαλάρωση των γλουτών αποτελεί ένα συνηθισμένο και πολύ ενοχλητικό πρόβλημα σε γυναίκες και άνδρες. Η χαλάρωση αυτή δυσχεραίνει την επιλογή ένδυσης, επηρεάζει την καθημερινότητά τους και επιδρά αρνητικά στην αυτοπεποίθησή τους.

Τα συχνότερα αίτια της χαλάρωσης των γλουτών είναι:

  • οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους
  • η εγκυμοσύνη
  • η καθιστική ζωή
  • η παχυσαρκία
  • η επίδραση της βαρύτητας
  • η μείωση της ελαστικότητας των ιστών
  • η κληρονομικότητα

Με την ανόρθωση γλουτών γίνεται σύσφιξη και αντιμετωπίζεται η χαλάρωση στην περιοχή.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί 2 έως 2½ ώρες. Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτονται από τη μεσογλουτιαία πτυχή και κατά το δυνατόν από το εσώρουχο.

Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στο έξω και έσω τμήμα των μηρών και στα γόνατα.

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, η παραμονή στην κλινική μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Μετεγχειρητικά τοποθετείται ειδικός συμπιεστικός κορσές για περίπου 4 εβδομάδες. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 7 έως 10 ημέρες.

Οι επιπλοκές της ανόρθωσης γλουτών είναι γενικά σπάνιες. Περιλαμβάνουν διαταραχές της επούλωσης, συλλογή ορώδους υγρού και μείωση τις αισθητικότητας στην περιοχή και είναι παροδικές. Σε ένα μικρό ποσοστό μπορεί να εμφανιστούν υπερτροφικές ουλές που απαιτούν επιπλέον θεραπευτικά μέτρα για τη βελτίωσή τους.

Η πλαστική των γλουτών έχει εξαιρετικά αποτελέσματα που είναι μακροχρόνια, εφόσον δεν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους και ακολουθείται ένας υγιεινός τρόπος διαβίωσης. Σημαντική είναι η συνεισφορά της επέμβασης αυτής και στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής. Με την ανόρθωση των γλουτών, το περίγραμμα της περιοχής επανέρχεται σε ισορροπία με το υπόλοιπο σώμα, με επακόλουθο μεγαλύτερη άνεση στην ένδυση και τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Δείτε επίσης: ανόρθωση μηρών