Πλαστική μετά από Μεγάλη Απώλεια Βάρους

Πολλοί παχύσαρκοι ασθενείς, με τη βοήθεια των βαριατρικών χειρουργικών επεμβάσεων αλλά και του υγιεινού τρόπου ζωής που υιοθετούν, επιτυγχάνουν να χάσουν πολλά από τα περιττά κιλά τους.

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται μετά την αποκατάσταση του φυσιολογικού βάρους αφορά την μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος σε περιοχές του σώματος όπως είναι η κοιλιά, το εσωτερικό τμήμα των μηρών, οι βραχίονες , το στήθος και το πρόσωπο.

Αυτή η περίσσεια δέρματος είναι συχνά εκσεσημασμένη, με συνήθη τα συμπτώματα του χρόνιου ερεθισμού – δερματίτιδας, εμποδίζει το ντύσιμο και την κίνηση, ενώ θυμίζει διαρκώς την πρότερη κατάσταση του σώματος.

To σύνολο των επεμβάσεων της Πλαστικής Χειρουργικής που απευθύνονται σε ασθενείς μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, αποτελεί τη χειρουργική αποκατάστασης του περιγράμματος του σώματος (“body contouring”).

Στόχος του Πλαστικού Χειρουργού είναι να αποκτήσει ο ασθενής με ασφάλεια μια αποδεκτή εμφάνιση αισθητικά και λειτουργικά άλλα και να αποκατασταθεί η ψυχολογική και συναισθηματική του υγεία.

Οι βαριατρικοί ασθενείς αποτελούν μια ειδική κατηγορία ασθενών με πολλές συνοδές παθήσεις και προβλήματα και συνεπώς επιβάλλεται να ελεγχθούν λεπτομερώς προεγχειρητικά.

Οι επεμβάσεις σε βαριατρικούς ασθενείς γίνονται με γενική αναισθησία. Είναι σημαντικό, όταν εκτελείται συνδυασμός επεμβάσεων, να υπάρχει ομάδα πλαστικών χειρουργών που θα τις εκτελέσει, ώστε να μειωθεί η διάρκεια της επέμβασης, στοιχείο πολύ σημαντικό για αυτούς τους ήδη επιβαρημένους ασθενείς.

Οι χειρουργικές αυτές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής περιλαμβάνουν την κοιλιοπλαστική, την ανόρθωση μηρών και γλουτών, την ανόρθωση του άνω τμήματος του κορμού, την πλαστική βραχιόνων και το facelift.

Δείτε επίσης: