Νήματα Ανάπλασης PDO

Τα νήματα ανάπλασης PDO είναι μια θεραπεία κατευθυνόμενης κολλαγονογένεσης των ιστών του προσώπου και του σώματος, στην οποία χρησιμοποιούμε ειδικά απορροφήσιμα νήματα.

Τα νήματα PDO παράγονται από το συνθετικό υλικό πολυδιοξανόνη, ένα πλήρως βιοαπορροφήσιμο υλικό, που χρησιμοποιείται τουλάχιστον 30 χρόνια στην παραγωγή χειρουργικών ραμμάτων.

Τα νήματα εισάγονται στο δέρμα χωρίς τομές, με τη βοήθεια μιας ιδιαίτερα λεπτής βελόνας. Τοποθετούνται ενδοδερμικά και υποδορίως με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα στηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί ανάπλασης, κάνοντας το δέρμα μας πιο σφριγηλό και ελαστικό.

Τα νήματα βιοδιασπώνται πλήρως, περίπου σε 6 μήνες και στο διάστημα αυτό επωφελούμαστε από την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών στους ιστούς.

Συχνές Ερωτήσεις

Σε ποιες περιοχές του σώματος τοποθετούνται τα νήματα PDO;

Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται κυρίως στο πρόσωπο και το λαιμό για τη βελτίωση της χαλάρωσης, τη σύσφιξη του δέρματος, τη βελτίωση των ρυτίδων και την αύξηση της ελαστικότητας των ιστών. Στο υπόλοιπο σώμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ντεκολτέ, στο άνω τμήμα των βραχιόνων, στους γλουτούς, στην κοιλιά, στο εσωτερικό τμήμα των μηρών και στο στήθος, με στόχο τη στήριξη και σύσφιξη των περιοχών αυτών.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζονται στο πρόσωπο και το λαιμό;

Με τα νήματα PDO επιτυγχάνουμε:

  • τη διόρθωση της χαλάρωσης και των ρυτίδων στις παρειές
  • τη στήριξη και βελτίωση των ζυγωματικών
  • την ανόρθωση των πεσμένων γωνιών του στόματος
  • τη βελτίωση των περιστοματικών ρυτίδων
  • τη διόρθωση της χαλάρωσης και των ρυτίδων στο λαιμό
  • την ανάπλαση του δέρματος και βελτίωση της φωτογήρανσης

Πως γίνεται η θεραπεία με νήματα PDO;

Αφού εξετάσουμε προσεκτικά την ανατομία του προσώπου σας και τις ιδιαιτερότητές της, προετοιμάζουμε το δέρμα και τοποθετούμε τα νήματα στα προκαθορισμένα ανατομικά επίπεδα. Η είσοδος των νημάτων γίνεται διαμέσου πολύ λεπτής βελόνας, για να ελαχιστοποιήσουμε την ενόχληση. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Μετά τη θεραπεία εμφανίζεται μικρό οίδημα που όμως δεν μας εμποδίζει να κυκλοφορήσουμε. Κάποιες εκχυμώσεις που παρουσιάζονται τις πρώτες ώρες, καλύπτονται εύκολα με make up και υποχωρούν σε μία έως δύο εβδομάδες. Καλό είναι επίσης, το πρώτο 24ωρο να αποφύγουμε την έντονη σωματική άσκηση.

Φοβάμαι μήπως αλλάξει η έκφρασή μου ή παραμορφωθώ!

Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για κάτι τέτοιο. Ο Πλαστικός Χειρουργός έχει άριστη γνώση της ανατομίας και την κατάλληλη εκπαίδευση.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα της θεραπείας;

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Μετέπειτα, με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών, θα δούμε μια συνεχή πρόοδο του αποτελέσματος για αρκετές εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Πως θα δείχνει το δέρμα μου μετά τη θεραπεία με νήματα PDO;

Μετά τη θεραπεία δείχνουμε ανανεωμένοι, πιο ξεκούραστοι και με καλύτερη ποιότητα δέρματος.

Με ποια άλλη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί η τοποθέτηση νημάτων PDO;

Τα νήματα PDO συνδυάζονται με άλλες κοσμητικές θεραπείες, όπως είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, το fractional laser, τα νήματα ανόρθωσης APTOS, η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι, το Botox, οι μεσοθεραπείες και το υαλουρονικό οξύ. Με το συνδυασμό των θεραπειών έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα ανανέωσης του δέρματός μας.

Είναι ασφαλής θεραπεία η τοποθέτηση νημάτων;

Πρόκειται για μια ασφαλή θεραπεία. Τα νήματα PDO παράγονται από το συνθετικό υλικό πολυδιοξανόνη, ένα πλήρως βιοαπορροφήσιμο υλικό, που χρησιμοποιείται τουλάχιστον 30 χρόνια στην παραγωγή χειρουργικών ραμμάτων.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα των νημάτων PDO;

Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 έως 8 μήνες. Καθοριστικοί παράγοντες αποτελούν ο βαθμός χαλάρωσης της περιοχής και η ηλικία της ασθενούς, το είδος και ο αριθμός των νημάτων αλλά και η κατάλληλη τοποθέτησή τους.

Μπορούν τα νήματα να αντικαταστήσουν τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις;

Τα νήματα λειτουργούν διαφορετικά και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα κλασικό lifting προσώπου.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνω τη θεραπεία;

Μια συχνότητα μία έως δύο φορές το χρόνο είναι ικανοποιητική για τη διατήρηση του άριστου αποτελέσματος.