Μικροδερμοαπόξεση με Διαμάντι

Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι (Diamond Microdermabrasion) είναι η ιδανική θεραπεία για ένα αναζωογονημένο, απαλό και καθαρό πρόσωπο.

Πρόκειται για μια θεραπεία ανανέωσης και ανάπλασης του δέρματος, κατά την οποία τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο, απομακρύνονται αναδεικνύοντας τα νέα και υγιή κύτταρα δίνοντας στο δέρμα μια λεία, νεανική και απαλή υφή.

Με τη μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία του δέρματος με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και προάγεται η ανάπλαση και σύσφιξη των ιστών.

Είναι μια θεραπεία κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, μη επεμβατική και ανώδυνη, με ορατά αποτελέσματα από την ίδια στιγμή και άμεση επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Με τη μέθοδο αυτή αποφεύγονται οι επιπλοκές της χρήσης ατμού για καθαρισμό, όπως είναι η έξαρση ροδόχρου ακμής, οι ευρυαγγείες προσώπου και η αντιδραστική σμηγματόρροια της ακμής.

Με την μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι πετυχαίνουμε:

  • Βαθύ ιατρικό καθαρισμό προσώπου, λαιμού, στήθους ή ράχης
  • Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας
  • Λείανση και βελτίωση της υφής του δέρματος
  • Λάμψη και μείωση των επιφανειακών δυσχρωμιών
  • Απομάκρυνση των ρύπων, του σμήγματος, καθαρισμός των πόρων από τα μαύρα στίγματα
  • Λείανση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών
  • Μείωση των ουλών ακμής
  • Ανάπλαση και σύσφιξη με δημιουργία νέου κολλαγόνου
  • Καλύτερη ροή της λέμφου και μείωση των οιδημάτων (πρηξίματα)

Η θεραπεία περιλαμβάνει χρήση διαφορετικών διαμαντένιων κεφαλών, ανάλογα με την περιοχή και το πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης, και λεμφικό μασάζ στην περιοχή.

Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, όσο και σε άλλες περιοχές του σώματος όπως είναι τα χέρια, η ράχη, οι αγκώνες και τα γόνατα.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το είδος του προβλήματος. Ένα συνηθισμένο πρωτόκολλο περιλαμβάνει θεραπεία 1 φορά το μήνα για 3 μήνες και μετά ανά τρίμηνο.

Μετά τη θεραπεία η βελτίωση της υφής του δέρματος είναι άμεσα αισθητή, ενώ μπορούμε να κυκλοφορήσουμε από την ίδια στιγμή. Είναι απαραίτητη η καλή ενυδάτωση της περιοχής, η χρήση αντηλιακών προϊόντων και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί όλη την περίοδο του χρόνου.

Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι προετοιμάζει ιδανικά το δέρμα για να ακολουθήσει θεραπεία ανάπλασης fractional laser, μεσοθεραπεία ενυδάτωσης με υαλουρονικό, νήματα PDO ή αυτόλογη θεραπεία PRP – πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια.