Ανόρθωση Μηρών

Ανόρθωση Μηρών. Η χαλάρωση των μηρών αποτελεί ένα συνηθισμένο και πολύ ενοχλητικό πρόβλημα σε γυναίκες και άνδρες. Πρόκειται για μια κατάσταση που δυσχεραίνει την επιλογή ένδυσης, επηρεάζει την καθημερινότητα και επιδρά αρνητικά στην αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Τα συχνότερα αίτια της χαλάρωσης των μηρών είναι:

  • οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους
  • η εγκυμοσύνη
  • η καθιστική ζωή
  • η παχυσαρκία
  • η επίδραση της βαρύτητας
  • η μείωση της ελαστικότητας των ιστών
  • η κληρονομικότητα

Με την ανόρθωση των μηρών αφαιρείται το λίπος και η περίσσεια δέρματος στην έσω επιφάνεια των μηρών.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί 2 έως 2½ ώρες. Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτονται από τις πτυχές των μηρών και κατά το δυνατόν από το εσώρουχο.

Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στο έξω τμήμα των μηρών και στα γόνατα.

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, η παραμονή στην κλινική μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Μετεγχειρητικά τοποθετείται ειδικός συμπιεστικός κορσές για περίπου 4 εβδομάδες. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 7 έως 10 ημέρες.

Οι επιπλοκές της ανόρθωσης των μηρών είναι γενικά σπάνιες.Περιλαμβάνουν διαταραχές της επούλωσης, συλλογή ορώδους υγρού και μείωση τις αισθητικότητας στην περιοχή και είναι παροδικές. Σε ένα μικρό ποσοστό μπορεί να εμφανιστούν υπερτροφικές ουλές που απαιτούν επιπλέον θεραπευτικά μέτρα για τη βελτίωσή τους.

Η πλαστική των μηρών έχει εξαιρετικά αποτελέσματα που είναι μακροχρόνια, εφόσον δεν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους και ακολουθείται ένας υγιεινός τρόπος διαβίωσης. Σημαντική είναι η συνεισφορά της επέμβασης αυτής και στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής. Με την ανόρθωση των μηρών, το περίγραμμα της περιοχής επανέρχεται σε ισορροπία με το υπόλοιπο σώμα, με επακόλουθο μεγαλύτερη άνεση στην ένδυση και τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Δείτε επίσης: ανόρθωση γλουτών