Ανόρθωση Βραχιόνων

Ανόρθωση Βραχιόνων. Η πλαστική των βραχιόνων ή βραχιονοπλαστική, είναι η αισθητική χειρουργική επέμβαση που καλείται να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση δέρματος και την περίσσεια λίπους στους βραχίονες.

Οι παράγοντες που οδηγούν στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος είναι:

  • οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους
  • η πρόοδος της ηλικίας
  • η κληρονομικότητα

Αποτέλεσμα της μειωμένης ελαστικότητας του δέρματος είναι η απώλεια της σφριγηλότητας και της καλαισθησίας των άνω άκρων.

Με την επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται:

  • ο επανασχηματισμός του περιγράμματος των βραχιόνων
  • η ενίσχυση των στηρικτικών ανατομικών δομών
  • επαναφορά της συμμετρίας στους βραχίονες

Οι ασθενείς επωφελούνται από τη βελτιωμένη ισορροπία και αναλογία των άνω άκρων. Αυξάνεται η άνεση στην ένδυση και η αυτοπεποίθηση.

Συχνές Ερωτήσεις

Με ποιο είδος αναισθησίας πραγματοποιείται η πλαστική βραχιόνων;

Σε ήπιες περιπτώσεις η πλαστική των βραχιόνων πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, με ή χωρίς μέθη. Στις βαρύτερες μορφές χρειάζεται γενική αναισθησία. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2 ώρες.

Που τοποθετούνται οι τομές;

Σε περιπτώσεις με μικρή χαλάρωση οι τομές τοποθετούνται στις μασχάλες. Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη υπάρχει επιπλέον τομή στην έσω επιφάνεια των βραχιόνων. Σε βαρύτερες περιπτώσεις, με μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, η τομή επεκτείνεται και προς τα πλάγια του θώρακα.

Μετά την επέμβαση;

Η διανυκτέρευση στην κλινική δεν είναι απαραίτητη. Η χρήση συμπιεστικών ρούχων βοηθάει στην ταχύτερη απορρόφηση των οιδημάτων. Η ανάρροπη θέση των άνω άκρων επιταγχύνει την επούλωση. Η επιστροφή σε ήπια εργασία γίνεται μετά από μερικές ημέρες. Η σωματική άσκηση επιτρέπεται μετά από 1 μήνα.

Τι γίνεται όταν οι βραχίονες είναι παχείς, χωρίς χαλάρωση;

Στις περιπτώσεις περίσσειας λίπους στους βραχίονες με καλή ελαστικότητα του δέρματος, η λύση δεν είναι η πλαστική βραχιόνων αλλά η λιποαναρρόφηση, που έχει άριστα αποτελέσματα.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα της πλαστικής βραχιόνων;

Αν και τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων τη πλαστικής έχουμε μετά από 2 έως 3 μήνες που υποχωρούν πλήρως τα οιδήματα.

Δείτε επίσης: Λιποαναρρόφηση

Πριν & Μετά

Ανόρθωση Βραχιόνων