Αισθητική Περιτομή

Η αισθητική περιτομή είναι χειρουργική επέμβαση με την οποία αφαιρείται η ακροποσθία, το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο του πέους.

Ανέκαθεν η περιτομή πραγματοποιείτο είτε για την αντιμετώπιση της φίμωσης, παθολογικής κατάστασης κατά την οποία το στόμιο της ακροποσθίας είναι στενό, είτε για θρησκευτικούς λόγους, είτε για ογκολογικούς λόγους στις περιπτώσεις αλλοιώσεων στην ακροποσθία.

Τα τελευταία χρόνια η περιτομή έχει γίνει αρκετά δημοφιλής για την αισθητική αναμόρφωση που προσδίδει στα έξω γεννητικά όργανα του άνδρα.

Το περιτμημένο πέος ειναι καλαίσθητο και ανδροπρεπές, ενώ αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη στύση. Οι γυναίκες προτιμούν την αισθητική του περιτμημένου άνδρα, ενώ φαίνεται να τις ικανοποιεί περισσότερο στην ερωτική επαφή. Οι άνδρες που υποβάλλονται σε περιτομή, αναφέρουν αυξημένη διάρκεια σεξουαλικής επαφής.

Η περιτομή επιπλέον, προσφέρει καλύτερη υγιεινή στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι μολύνσεις από μικρόβια ή μύκητες να είναι εξαιρετικά σπάνιες, ενώ μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πέους.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και έχει διάρκεια περίπου 1 ώρα. Μετά την επέμβαση συνιστάται αποχή από τη σεξουαλική επαφή για περίπου 1 εβδομάδα. Η περιοχή έχει σύντομη επούλωση και οι ουλές είναι πρακτικά δυσδιάκριτες.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης γίνονται πολύ γρήγορα ορατά και είναι εντυπωσιακά.

Διατομή Χαλινού

Ο χαλινός είναι μια πτυχή του δέρματος που συνδέει την κάτω επιφάνεια της κεφαλής του πέους με την ακροποσθία. Όταν έχει μικρό μήκος, ονομάζεται βραχύς χαλινός.

Στην περίπτωση του βραχέως χαλινού, τα προβλήματα που μας απασχολούν είναι τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά:

  • ο βραχύς χαλινος μπορεί να εμποδίζει την αποκάλυψη της βαλάνου κατά τη στύση
  • σε περίπτωση που η βάλανος αποκαλύπτεται κατά τη στύση, κάμπτεται προς τα κάτω λόγω έλξης από το βραχύ χαλινό και χάνεται η ευθύτητα του πέους
  • υπάρχει η πιθανότητα μερικής ή ολικής ρήξης του χαλινού και αιμορραγίας, κατά τη σεξουαλική επαφή
  • μπορεί να παρουσιάζεται πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή
  • οι βαλανοποσθίτιδες είναι πιο συχνές

Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος γίνεται με τη διατομή του χαλινού. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, γρήγορα και ανώδυνα. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση. Η σεξουαλική επαφή συνιστάται να ξεκινά μετά από περίπου 1 εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Ανάπλαση Έξω Γεννητικών Οργάνων στον Άνδρα

Πριν & Μετά

Αισθητική Περιτομή
Αισθητική Περιτομή